Umetnički ansambl
Ministarstva odbrane
„Stanislav Binički“
 
 
25.04.2017

Svečani koncert povodom Dana Vojske SrbijeU okviru obeležavanja Dana Vojske Srbije, večeras je na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu održan gala koncert koji su pripremili Umetnički ansambl ministarstva odbrane „Stanislav Binički”  i Opera Narodnog pozorišta.

Pod dirigentskom palicom maestra Pavla Medakovića i maestra Đorđa Stankovića, ljubitelji klasičnih nota na večerašnjem koncertu bili su u prilici  da uživaju u izvođenjima popularnih operskih arija i dela klasične i revijske muzike.Pod svetlima Velike scene Narodnog pozorišta smenjivali su se vokalni solisti Ivanka Raković-Krstonošić, Ljubica Vraneš, Nevena Pavlović, Dragutin Matić, Nevena Matić, Jasmina Trumbetaš, Ljubodrag Begović, Aleksandra Angelov, Nenad Jakovljević, Dejan Maksimović, a poseban kuriozite večeri bio je nastup instrumentalnog soliste majora Duška Stamenkovića na klarinetu.

U duhu vojničkih praznika, izvođači su se sa publikom oprostili izvođenjem našeg najpoznatijeg marša „Marš na Drinu“ koji je komponovao Stanislav Binički 1915. godine, a koji je publika ispratila gromoglasnim aplauzom.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
25.04.2017
mp4 (45,56 MB)
Svečanost