Umetnički ansambl
Ministarstva odbrane
„Stanislav Binički“
 
 
08.03.2018

Prijem povodom Međunarodnog dana ženaPovodom 8. marta ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiša Diković upriličili su prijem u Velikoj ratnoj sali Starog generalštaba u Beogradu kojem su prisustvovale i pripadnice Umetničkog ansambla „Stanislav Binički“.
 
Čestitajući praznik koleginicama, u ime svih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, ministar odbrane izrazio je iskreno poštovanje prema svakoj dami koja je pripadnica sistema odbrane i istako da su žene najžešći, najuporniji kritičari, ali i najveći oslonac i najveća radost.
 
Ministar Vulin je naglasio da 6.670 pripadnica u okviru Ministarstva odbrane svakog dana daje sve od sebe da bi naša zemlja bila bolje i sigurnije mesto za život, a 1.612 njih svakog dana s oružjem brine da Srbija bude sigurna i bezbedna, te je zahvalio damama na godinama požrtvovanosti i vernosti i na godinama buđenja nade, ali i na hrabrosti da odaberu vojni poziv i tako preuzmu dužnosti koje su godinama bile rezervisane isključivo za muškarce.

– Vi ste sve prepreke odavno preskočile i dokazale nam koliko svaka pripadnica u našem sistemu vredi i koliko možemo da učimo jedni od drugih, jer nisu ovo dva suprotstavljena sveta, rekao je ministar odbrane i podsetio da svako jutro kada pripadnice Ministarstva odbrane i Vojske Srbije obuku uniformu ili kada dođu na svoja radna mesta, nisu sigurne kada će se vratiti kući, stoga, istakao je on, treba zahvaliti i porodicama zaposlenih u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije na strpljenju, entuzijazmu, poverenju i ljubavi koju osećaju prema sistemu odbrane.
 
Međunarodni dan žena obeležava se 8. marta kao sećanje na dan borbe za ekonomsku, političku i socijalnu ravnopravnost žena i muškaraca. Prvi nacionalni Dan žena obeležen je 28. februara 1909. godine u Sjedinjenim Američkim Državama, a kao međunarodni dan žena 8. mart zvanično je prihvaćen 1917. godine, dok su Ujedinjene nacije 1975. godinu proglasile za Međunarodnu godinu žena i službeno počele obeležavati Međunarodni dan žena.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
08.03.2018
mp4 (169,79 MB)
Prijem