Уметнички ансамбл
Министарства одбране
„Станислав Бинички“
 
 
08.03.2018

Пријем поводом Међународног дана женаПоводом 8. марта министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба Војске Србије генерал Љубиша Диковић уприличили су пријем у Великој ратној сали Старог генералштаба у Београду којем су присуствовале и припаднице Уметничког ансамбла „Станислав Бинички“.
 
Честитајући празник колегиницама, у име свих припадника Министарства одбране и Војске Србије, министар одбране изразио је искрено поштовање према свакој дами која је припадница система одбране и истако да су жене најжешћи, најупорнији критичари, али и највећи ослонац и највећа радост.
 
Министар Вулин је нагласио да 6.670 припадница у оквиру Министарства одбране сваког дана даје све од себе да би наша земља била боље и сигурније место за живот, а 1.612 њих сваког дана с оружјем брине да Србија буде сигурна и безбедна, те је захвалио дамама на годинама пожртвованости и верности и на годинама буђења наде, али и на храбрости да одаберу војни позив и тако преузму дужности које су годинама биле резервисане искључиво за мушкарце.

– Ви сте све препреке одавно прескочиле и доказале нам колико свака припадница у нашем систему вреди и колико можемо да учимо једни од других, јер нису ово два супротстављена света, рекао је министар одбране и подсетио да свако јутро када припаднице Министарства одбране и Војске Србије обуку униформу или када дођу на своја радна места, нису сигурне када ће се вратити кући, стога, истакао је он, треба захвалити и породицама запослених у Министарству одбране и Војсци Србије на стрпљењу, ентузијазму, поверењу и љубави коју осећају према систему одбране.
 
Међународни дан жена обележава се 8. марта као сећање на дан борбе за економску, политичку и социјалну равноправност жена и мушкараца. Први национални Дан жена обележен је 28. фебруара 1909. године у Сједињеним Америчким Државама, а као међународни дан жена 8. март званично је прихваћен 1917. године, док су Уједињене нације 1975. годину прогласиле за Међународну годину жена и службено почеле обележавати Међународни дан жена.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
08.03.2018
mp4 (169,79 MB)
Пријем