Umetnički ansambl
Ministarstva odbrane
„Stanislav Binički“
 
 
25.01.2018

Ansambl „Stanislav Binički“ na Svetosavskom balu u BečuU bečkom Park - hotelu "Šenbrun", nadomak poznatog dvorca, večeras je održan 21. Svetosavski bal koji su organizovali Srpski centar i Zajednica srpskih klubova u Beču.
svetosavski bal  bec 
Ovaj svečani događaj okupio je brojne goste iz Austrije i Srbije, a obeležio ga je raznovrsan umetnički program koji je obogatio Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“.
 
Nakon izvođenja Svetosavske himne i tradicionalnog poziva „Neka bude bal”, uz prve taktove valcera na podijumu su se našli i prvi plesni parovi.

Oficijelni deo bala je vodio glumački bračni par Sloboda Mićalović-Ćetković i Vojin Ćetković, koji su i otvorili bal, dok su u muzičkom delu programa učestvovali Neda Ukraden, Jadranka Jovanović, Ranko Jović, Dubravka Miletić i Dušan Svilar, koji su zajedničkim izvođenjem goste pozdravili pesmom „Dobra vam noć prijatelji“. Orkestrom je dirigovao Vojkan Borisavljević.
svetosavski_bal_bec
Svetosavskom balu prisustvovali su, među brojnim gostima, ambasador Republike Srbije u Austriji Pero Janković, kao i načelnik Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane kapetan bojnog broda Petar Bošković.
photoFOTOGALERIJA