Уметнички ансамбл
Министарства одбране
„Станислав Бинички“
 
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
22.09.2018

Одржан концерт „Наша деца“На традиционалном концерту „Наша деца“, уз пратњу Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички“, вечерас су у Дому Војске у Београду наступила деца чији су родитељи запослени или пензионисани припадници Министарства одбране и Војске Србије. Подршку младим талентима је својим присуством пружио и министар одбране Александар Вулин, који је донео одлуку да сва талентована деца, учесници концерта, буду награђени.
 
Министар Вулин је рекао да, поред родитеља, сви треба да буду поносни што имамо такву децу и пожелео им да успеју, ма чиме год решили у животу да се баве, имајући стално на уму да их њихова Србија воли.
 
Гости концерта били су дечији хор  „Хориславци” и чувени виртуоз на хармоници Бранимир Ђокић, а диригенти Павле Медаковић, Војкан Борисављевић, Драшко Јанковић и Михајло Петраш.
 
Иако је претходно планирано да на концерту „Наша деца” наступи 15 најталентованијих, стручни жири је, због великог броја изузетно надарене деце, одлучио да ове године наступи чак 28 извођача. Циљ је подстицање музичког стваралаштво младих, што и јесте основна идеја пројекта Управе за односе са јавношћу „Наша деца“, како је у поздравној речи истакао начелник Уметничког ансамбла капетан фрегате Светозар Василески.
 
Концерт је отпочео уз звуке клавира и шеснаестогодишњег Луку Тутуновића који је одсвирао Бетовенову Сонату у F-Duru, a следила је  Магдалена Нешковић „Венчањем у Тролдхаугену“ те Вукша Вучетић и Гилоково “Сарабанде”.
 
Многобројна публика је потом имала прилику да ужива уз Бахову Свиту у h-molu коју је на флаути, уз пратњу оркестра, одсвирала Александра Толић, а затим и уз Моцартов Анданте, C-Dur Kv 315, који је на флаути одсвирала Теодора Радовић  из Ваљева.
 
Стефан Лазић је на клавиру, уз пратњу оркестра, одсвирао I став Баховог Концерта у f-mollu, а Јована Јањић „Годишња доба за клавир” (Август) од Чајковског, док је Димитрије Павлов свој таленат у свирању фагота показао у Веишендорфовој „Теми са варијацијама”.
 
Десетогодишња Милица Милетић је отпевала „Нисам више мало дете”, а Петар Полкапоски познату песму Ђорђа Балашевића „Само да рата не буде”. Публику је свирком и песмом такође одушевио Квартет Пушкаревић из Кањиже, а потом и тромбонисти Лазар Петковић и Јована Војиновић чувеном мелодијом из филма „Кум”, док се виртуозном свирком на виолини представио Сергеј Скелеџија из Новог Сада који је одсвирао Брамсову „Мађарску игру”.
 
Нина Јовановић из Обреновца је уз пратњу оркестра отпевала „Нек свуд љубав сја“, а Анђела Коруга и Анђела Тасић су одушевиле чувеним хитом групе „Abba” - The winner takes it all. Публика је бурно поздравила и најмлађе учеснице овогодишњег концерта, које су тек напуниле пет година, Наталију и Теодору Живковић које су отпевале песму „Колачићи“ уз пратњу дечијег хора „Хориславци“, а потом су гости концерта „Наша деца”  - „Хориславци“ отпевали и песму „Хајде Јано”.
 
Милена Костић из Прокупља је своје гласовне могућности показала песмом „Златни дан“, док су Уна и Миа Ганић, пратећи се на гитари и виолини, отпевале легендарну Коенову „Халелуја”.
 
Сташа Петраш је свирала Концерт за виолину и оркестар Кабалевског, Сара Олујић Сант-Сенсов Концертни комад за хорну и оркестар, док је Ана Томић заблистала у арији Nessun dorma из Пучинијевог „Турандот”.
 
Након наступа познатог виртуоза на хармоници Бранимира Ђокића, сви учесници овогодишњег концерта „Наша деца” још једом су поздравили публику, што је била и прилика за заједничку фотографију са министром одбране, а потом и за дружење.