Уметнички ансамбл
Министарства одбране
„Станислав Бинички“
 
 
28.05.2017

Уметнички анамбл "Станислав Бинички" на „Спортском сабрању“Данас је на београдској Ади Циганлији организован завршни дан четврте по реду манифестације „Спортско собрање свете Србије“.
 Дан је започео Светом Архијерејском Литургијом, након чега је естрадни оркестар Уметничког ансамбла Станислав Бинички, интониорао химну „Боже правде“.

У даљем току културно-уметничког програма, у коме су учествовали еминенентни домаћи уметници, оркестар „Бинички” на свом мини концерту, одсвирао је композиције „Тамо далеко“, „Ово је Србија“ и "Пукни зоро". 
Током трајања програма, на спортским теренима постављено је више од 40 „спортских станица“, на којима су деца била у прилици да се упознају са спортским и креативним знањима и спортовима, атлетиком, фудбалом, кошарком, али витешким дисциплинама, голфом или пењањем на вештачку стену и фитнесом.
 
Централни спортски догађај било је такмичење за „Гранд при“ Свете Србије у скоку у вис, и егзибиција ”Познати скачу”, а свим посетиоцима је сервиран војнички пасуљ.
Спортско Сабрање Свете Србије је догађај који је због јединствености свог концепта и квалитета програма добио статус ”Манифестација од посебног значаја за Град Београд”. Спортска тема овогодишњег Сабрања је атлетика, а промотер је била репрезентативка и шампионка у скоку у даљ Ивана Шпановић.
 
У претходне три године Спортско Сабрање је, кажу организатори, успело да окупи преко 70.000 деце, која су кроз разноврсне садржаје и програме, имала прилику да активно учествују на манифестацији.