Umetnički ansambl
Ministarstva odbrane
„Stanislav Binički“
 
 
28.05.2017

Umetnički anambl "Stanislav Binički" na „Sportskom sabranju“Danas je na beogradskoj Adi Ciganliji organizovan završni dan četvrte po redu manifestacije „Sportsko sobranje svete Srbije“.
 Dan je započeo Svetom Arhijerejskom Liturgijom, nakon čega je estradni orkestar Umetničkog ansambla Stanislav Binički, intoniorao himnu „Bože pravde“.

U daljem toku kulturno-umetničkog programa, u kome su učestvovali eminenentni domaći umetnici, orkestar „Binički” na svom mini koncertu, odsvirao je kompozicije „Tamo daleko“, „Ovo je Srbija“ i "Pukni zoro". 
Tokom trajanja programa, na sportskim terenima postavljeno je više od 40 „sportskih stanica“, na kojima su deca bila u prilici da se upoznaju sa sportskim i kreativnim znanjima i sportovima, atletikom, fudbalom, košarkom, ali viteškim disciplinama, golfom ili penjanjem na veštačku stenu i fitnesom.
 
Centralni sportski događaj bilo je takmičenje za „Grand pri“ Svete Srbije u skoku u vis, i egzibicija ”Poznati skaču”, a svim posetiocima je serviran vojnički pasulj.
Sportsko Sabranje Svete Srbije je događaj koji je zbog jedinstvenosti svog koncepta i kvaliteta programa dobio status ”Manifestacija od posebnog značaja za Grad Beograd”. Sportska tema ovogodišnjeg Sabranja je atletika, a promoter je bila reprezentativka i šampionka u skoku u dalj Ivana Španović.
 
U prethodne tri godine Sportsko Sabranje je, kažu organizatori, uspelo da okupi preko 70.000 dece, koja su kroz raznovrsne sadržaje i programe, imala priliku da aktivno učestvuju na manifestaciji.