Umetnički ansambl
Ministarstva odbrane
„Stanislav Binički“
 
 
05.06.2017

UA MO "Stanislav Binički" na proslavi 100. godina diplomatskih odnosa Srbije i DanskeSvečanost povodom obeležavanja 100 godina diplomatskih odnosa između Republike Srbije i Kraljevine Danske održana je večeras u Domu Vojske Srbije.
 
Prisutnim zvanicama obratili su se ministar odbrane Zoran Đorđević i otpravnik poslova Ambasade Danske u Beogradu Morten Skovgard Hansen.

Ministar Đorđević je naglasio da je uz značajno istorijsko i kulturno nasleđe koje obe države poseduju, veoma podsticajna vekovna saradnja koja promoviše razmenu na svim nivoima.
 
- Prijatelji se podržavaju i stoga koristim ovu priliku da vam zahvalim na vašoj podršci. Kao ministar odbrane, ponosan sam na činjenicu da je naša saradnja u oblasti odbrane u vrhu prioriteta Ministarstva odbrane, kao i da su, i pored svih najava smanjenja podrške projektima za stabilizaciju i reformu sistema odbrane, naše kolege iz Kopenhagena našle način kako da se višegodišnji projekti nastave i kako da se isti završe, rekao je ministar odbrane. Đorđević je naglasio da je u vreme najvećeg uticaja ekonomske krize koja je pogađala svet, Kraljevina Danska uložila više od dva miliona evra direktnih investicija za reformu sistema odbrane Srbije.
 
- Verujem da bi saradnja mogla da bude još bolja ukoliko u narednom periodu uspemo da našu vojno-ekonomsku saradnju uspostavimo i podignemo i na viši nivo, poručio je ministar Đorđević.
 
Morten Skovgard Hansen posebno je istakao saradnju u oblasti odbrane u kojoj je sproveden važan projekat izgradnje kapaciteta u „odličnoj saradnji sa Ministarstvom odbrane Srbije“.
 
- A danas, Srbija je sve više partner u internacionalnim mirovnim misijama i na to možete biti ponosni. Siguran sam da će odnosi naše dve zemlje nastaviti da napreduju, poručio je otpravnik poslova Ambasade Danske.
 
Svečanost u Domu Vojske uveličali su i članovi Danskog prinčevskog ansambla i Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane Republike Srbije „Stanislav Binički“, koji su u prepodnevnim časovima priredili zajednički koncert za prolaznike u Muzičkom paviljonu na Kalemegdanu.

 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
05.06.2017
mp4 (41,6 MB)
Video