Уметнички ансамбл
Министарства одбране
„Станислав Бинички“
 
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
25.04.2017

Свечани концерт поводом Дана Војске СрбијеУ оквиру обележавања Дана Војске Србије, вечерас је на Великој сцени Народног позоришта у Београду одржан гала концерт који су припремили Уметнички ансамбл министарства одбране „Станислав Бинички”  и Опера Народног позоришта.

Под диригентском палицом маестра Павла Медаковића и маестра Ђорђа Станковића, љубитељи класичних нота на вечерашњем концерту били су у прилици  да уживају у извођењима популарних оперских арија и дела класичне и ревијске музике.Под светлима Велике сцене Народног позоришта смењивали су се вокални солисти Иванка Раковић-Крстоношић, Љубица Вранеш, Невена Павловић, Драгутин Матић, Невена Матић, Јасмина Трумбеташ, Љубодраг Беговић, Александра Ангелов, Ненад Јаковљевић, Дејан Максимовић, а посебан куриозите вечери био је наступ инструменталног солисте мајора Душка Стаменковића на кларинету.

У духу војничких празника, извођачи су се са публиком опростили извођењем нашег најпознатијег марша „Марш на Дрину“ који је компоновао Станислав Бинички 1915. године, а који је публика испратила громогласним аплаузом.