Уметнички ансамбл
Министарства одбране
„Станислав Бинички“
 
 
28.06.2018

Ансамбл на Видовданском концерту у БијељиниУметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“ наступио је синоћ на Видовданском концерту у Бијељини, у Босни и Херцеговини, који је ове године понео назив  „У част и спомен бесмртних хероја". Видовдански концерт организује се поводом крсне славе Војске Републике Српске и славе Спомен-храма Светог мученика кнеза Лазара и свих светих мученика српских, уз благослов Његовог преосвештенства епископа зворничко-тузланског Фотија, а Ансамбл „Бинички” је на тој манифестацији редован и драг гост.

У Центру за културу „Семберија“ са Ансамблом је наступило и Српско пјевачко друштво из Бијељине „Србадија“, као и првак Опере Народног позоришта из Београда Драгољуб Бајић, а диригенти су били маестро Павле Медаковић и Јелена Милићевић Тракиловић. 
 
Видовданском концерту су присуствовали представници Оружаних снага БиХ и полиције, представници градске власти, свештенство и бројни посетиоци који су, након интонирања химни Републике Србије и Републике Српске, имали прилику да уживају у репертоару који је одисао националним карактером и симболизовао  повезаност, страдање и херојство српскога народа. Покровитељи концерта су Епархија зворничко-тузланска и Рудник и термоелектрана „Угљевик“.

Раније у току дана, у Спомен-храму Светог мученика кнеза Лазара и свих светих мученика српских, у име вишегодишње успешне сарадње начелник Ансамбла „Бинички“ капетан фрегате Светозар Василески уручио је старешини Спомен-храма протонамеснику Васи Поповићу оркестарску трубу и књигу „Станислав Бинички” Маријане Дујовић.

Током боравка у Бијељини припадници Ансамбла су у склопу Видовданских свечаности учествовали у обележавању крсне славе Спомен-храма Светог мученика кнеза Лазара и свих светих мученика српских у касарни  "Војвода Степа Степановић", Видовданској академији у Манастиру Светог Василија Острошког, те на свечаном отварању спомен-собе у музеју Семберија у знак сећања и захвалности погинулим борцима Семберије.

ФОТО: интернет портал Бијељина данас фото Бојан Петричевић
ВИДЕО: прилог ТВ ХРАМ и БН ТВ
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
29.06.2018
mp4 (9,98 MB)
Видовданске свечаности-прилог БН ТВ
29.06.2018
mp4 (62 MB)
Видовданске свечаности-прилог ТВ ХРАМ
01.07.2018
mp4 (5,07 MB)
Востани Сербие-снимак Бијељина данас
01.07.2018
mp4 (5,03 MB)
Ој Србијо мила мати-снимак Бијељина данас