Уметнички ансамбл
Министарства одбране
„Станислав Бинички“
 
 
08.06.2018

Аудиција за концерт „Наша деца“ у Краљеву 
У Дому Војске у Краљеву одржана је данас аудиција кандидата који су се пријавили за учешће на концерту „Наша деца“.

На аудицији у Краљеву, петочлани стручни жири саслушао је кандидате из тог града, као и из Рашке, Прокупља и Крагујевца. У раду стручног жирија учествовали су: војни службеник Урош Кованџић, концерт-мајстор, мајор Игор Митровић, диригент, мајор Душко Стаменковић, кларинетиста, војни службеник Зоран Тутуновић, клавијатуриста и Марија Секулић, правница у Ансамблу, али позната као чланица дуета „Сестре Гобовић". 

Аудиција за преостале кандидате биће одржана 15. и 16. јуна у Београду у Свечаној сали Дома ВС у Београду, како би се од свих пријављених кандидата одабрало 15 најталентованијих који ће у септембру, учествовати на концерту „Наша деца“. Свој рад стручни жири завршиће до 22. јуна 2018. године када ће бити објављени резултати аудиције.

Концерт „Наша деца" је јединствена манифестација на коме талентована деца професионалних и пензионисаних припадника Министарства одбране и Војске Србије певају или свирају у пратњи Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички”.

У организацији Управе за односе са јавношћу Министарства одбране и Уметничког ансамбла „Станислав Бинички'' претходних година је већ одржано пет концерта под називом „Наша деца'', који су изазвали велику пажњу и интересовање. Наиме, поред надарене деце, на концертима су наступали и познати солисти који су и сами махом деца војних лица, Бајага, Мерима Његомир, Оливер Њего, Гоца Тржан, Жељко Самарџић, сестре Гобовић, Ана Станић, Ана Кокић, и многи други.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА