Уметнички ансамбл
Министарства одбране
„Станислав Бинички“
 
 
01.06.2018

Кларинету с љубављуУметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“ одржао је синоћ  у Дому Војске у Београду концерт под називом „Кларинету с љубављу“. На програму су биле ауторске композиије Радивоја Лазићa и Властимира Перичића, а солиста на кларинету био је гост из Словеније Андреј Зупан.
 
Кроз свет класичне музике публику у Свечаној сали  диригентском палицом је провео маестро Павле Медаковић, док их је професор Никола Рацков упознао са интересантним подацима из досадашње каријере аутора.
 
Београдска публика имала је прилику да ужива у „Кончертину у Ге-молу“, „Триптиху моме оцу“,„Романтичном концерту у А-молу“, „Allegro giusto Andante sostenuto“ и многим другим нумерама.

Сарадња композитора Радивоја Лазићa и Властимира Перичића уродила је бројним делима за кларинет, док су обојица самостално остварили завидне музичке каријере.

Гост из Словеније Андреј Зупан јавности је познат кaо диригент рaзличитих оркестaрa с којима се представљао публици у Фрaнцуској, Шпaнији, Немaчкој, Итaлији, Бугaрској, Хрвaтској, Србији и Словенији, док је као солистa и члaн кaмерних сaстaвa познат још од 1985, када је изабран за музичaрa године у СФРЈ.

У знак сећања на заједнички концерт, у име Уметничког ансамбла „Станислав Бинички“, начелник Ансамбла капетан фрегате Светозар Василески поклонио је кларинетисти Зупану књигу „Војна музика и војни музичари“.
 
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
01.06.2018
mp4 (194,68 MB)
Kонцерт