Уметнички ансамбл
Министарства одбране
„Станислав Бинички“
 
 
24.05.2018

Концерт младог виолончелисте Петра Пејчића и Ансамбла „Бинички“Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“ синоћ је са младим, талентованим виолончелистом Петром Пејчићем одржао концерт у Великој дворани Коларчеве задужбине. Концертом „Млади освајају свет“ дириговао је Раде Пејчић, Петров отац.

Пред публиком у Великој дворани Коларчеве задужбине изведена су дела Густава Малера–Адађето из пете симфоније, Дмитрија Шостаковича – Концерт за виолончело и оркестар број 1, опус 107 и Петра Коњовића – Симфонијски триптихон за велики оркестар „Коштана“. Изведбе надареног шеснаестогодишњег виолончелисте, праћеног Ансамблом „Бинички“ поздрављене су громогласним аплаузом.

Петар Пејчић је свој таленат изразио још у четвртој години када је почео да свира виолончело, а свој први солистички концерт одржао је са само девет година. Од 2008. године освајао је прве награде и био лауреат на такмичењима у земљи и иностранству. Редован је учесник на мајсторском курсу за камерну и солистичку музику у замку Неухарденберг у Немачкој, а 2015. и 2016. године био је најмлађи учесник престижног фестивала камерне музике Моритзбург. Такође 2016. године је свирао пред угледним солистима и члановима Њујоршке филхармоније у САД, који су га оценили као једног од најперспективнијих младих челиста своје генерације. Од 2017. године Петар Пејчић је стипендиста фондације „Dr. Hubner–Stiftung“ из Немачке.


 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
24.05.2018
mp4 (154,77 MB)
Концерт