Уметнички ансамбл
Министарства одбране
„Станислав Бинички“
 
 
18.05.2018

Концерт примадоне Јасмине Трумбеташ с Ансамблом „Бинички“Првакиња Опере Народног позоришта у Београду Јасмина Трумбеташ Петровић, са Симфонијским оркестром Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички“, одржала је синоћ у Великој дворани Коларчеве задужбине први солистички концерт.

На концерту под називом „La Divina”, изведена су дела Вердија, Пучинија, Масканија, Бизеа, чије је улоге примадона певала у својој досадашњој, више од двадесет година дугој каријери.

Као гошће наступиле су светски призната уметница Сања Анастасиа, мецосопран и Марија Јелић, сопран, којој је „La divina“, као и диригентици Милици Радивојевић, такође, био први солистички концерт.

Публика у Коларцу је бурним аплаузом испратила све нумере репертоара на коме су се нашли сами бисери оперске литературе као што је Аида, Тоска, Адриана Лекуврер, Бал под маскама, Трубадур, Моћ судбине и Отело.
Порука концерта и оперске диве Јасмине Трумбеташ, коју подржава и Ансамбл „Бинички“, јесте да се укаже на важност подршке и промоције младих талената.  
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
18.05.2018
mp4 (198,83 MB)
Концерт