Уметнички ансамбл
Министарства одбране
„Станислав Бинички“
 
 
06.05.2018

Бинички на Београдском хор фестуУметничком ансамблу Министарства одбране „Станислав Бинички“, који је као специјални гост наступио на завршном концерту Београдског хор феста одржаном синоћ у Великој дворани Коларчеве задужбине, уручена је захвалница за учешће и уметнички допринос том фестивалу.

На завршној вечери тог интернационалног хор феста наступили су Мешовити хор из Кихелхоне у Естонији, Женски камерни хор „Арфа“ и Мешовити хор „Добри Чинтулов“ из Бугарске, Јерусалимски мушки хор,  хор КУД-а „Штефан Ромих“ из Словенске Бистрице, као и домаћин фестивала Академски хор „Обилић“ АКУД „Бранко Крсмановић“.

Вече пре тога, у сарадњи са Уметничким ансамблом „Станислав Бинички“, у Дому Војске Србије организовани су наступи хорова у оквиру другог дана Београдског хор феста.

Београдски хорски фестивал, који је ове године у периоду од 3. до 6. маја одржан по други пут,  посвећен је популаризацији хорске традиције, будући да Србија има богату историју хорског стваралаштва. Стога је, по речима једног од оснивача Фестивала  Мила Радомана, „реч о  настојању да се гостујући хорови упознају са делима српских композитора писаним за хорове, а  Београд и Србија нађу на мапи градова и земаља које не само да имају фестивале овог типа, већ и дугу традицију иза њих, која је важна за јачање културе уопште.”
 
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА