Уметнички ансамбл
Министарства одбране
„Станислав Бинички“
 
 
27.04.2018

Јубиларни концерт Хора „Краљицa Маријa“Естрадни оркестар Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички“ учествовао је у јубиларном концерту којим је Хор „Краљицa Маријa“  синоћ у Дому Војске Србије обележио десетогодишњицу свога рада.
Чланови Хора „Краљицa Маријa“, са гостом концерта сопраном Тањом Андријић, предвођени диригентом Иванком Стојков, одушевили су публику у препуној Свечаној сали. У духу доброг расположења и љубави које су, по речима диригента Хора Иванке Стојков, њихова идеја водиља, публика је уживала у богатом и шароликом репертоару и мелодијама попут „Пријатељи заувек“ , „Девојко мала“ и „Хеј момци млади“, али и „Spente le stelle“, здравици из Вердијеве „Травијате“, латино ритму из „Porque te vas” и „Mahna de Carneval” са солистом на гитари Стеваном Пешовићем.
Чули су се и чувени хитови “Hit the road Jack” и “Simply the best“, али и осетила толина словенске душе кроз песму „Русија“, коју је Хор „Краљицa Маријa“ посветио страдалим колегама из Хора „Александров“,  и руске народне песме и романсе као што су „Каћуша“, „Очи чарње“, „Циганочка“... Поред традиционалних песама попут „Расти, расти мој зелени боре“, бурним аплаузом су награђени и „Видовдан“, „Пукни зоро“, „Тамо далеко“, „Ово је Србија“ и многе друге познате мелодије.

Кроз јубиларни концерт публику је водио Миња Субота.
photoФОТОГАЛЕРИЈА