Уметнички ансамбл
Министарства одбране
„Станислав Бинички“
 
 
27.03.2018

Вече Моцарта у београдском Дому ВојскеСимфонијски оркестар Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички” одржао је синоћ концерт „Вече Моцарта” у Дому Војске Србије у Београду.


Била је то изузетна прилика да поштоваоци класичне музике уживају у наступима солиста сопрана Биљане Стафансон и Љиљане Миловановић Јовановић, као и пијанисте Луке Милосављевића, али и у музичким бравурама Симфонијског оркестра Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички”, који је наступао под диригентском палицом маестра Павла Медаковића.

Реч је о концерту у оквиру циклуса „Одабрали смо за вас”, а пред публиком у Дому Војске на програму су се смењивале увертира из Моцартове опере „Отмица из Сараја” и његове чувене арије и дуети за колоратурне сопране.

 
Дуготрајним аплаузом награђен је наступ Луке Милосављевића и његово надахнуто извођење Клавирског концерта у Бе дуру. Млади пијаниста, који се између осталог усавршавао и на престижном Конзерваторијум Чајковски у Москви и Моцартеуму у Салзбургу, вишеструки је добитник угледних признања са различитих међународних и домаћих музичких такмичења.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА