Уметнички ансамбл
Министарства одбране
„Станислав Бинички“
 
 
23.03.2018

„Бинички” у музичком времеплову Војкана БорисављевићаСимфонијски оркестар Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички” учествовао је у обележавању пола века уметничког рада композитора и диригента Војкана Борисављевића. Концерт под називом „Моја одисеја” оджан је синоћ на Великој сцени Народног позоришта у Београду.
 
Увод у чувене хитове био је инструментал песме „Одисеја”, а потом је одушевљена публика имала прилику да чује  „Добро вече мој животе”, „Лаку ноћ драга” и „Ја те волим” у интерпретацији Леа Мартина, а кроз музички опус Војкана Борисављевића представили су се и прваци Београдске опере Јадранка Јовановић и Дејан Максимовић, те Нада Павловић, Жарко Данчуо, Душан Свилар, Јасна Злокић, Душица Новаковић, Бојана Стаменов, Драгољуб Бајић, Раде Марјановић и Жељко Самарџић. Глумац Војин Ћетковић рецитовао је песму „Санта Мариа дела Салуте”, а кроз програм је публику водио његов колега Небојша Дугалић.
 

Поред хитова из седамдесетих и осамдесетих година прошлог века, на репертоару је била и филмска музика која је такође обележила каријеру чувеног композитора, те је бурним аплаузом награђена и музика из филмова „Вишња са Ташмајдана”, „Сиви дом“, „Врућ ветар“, „Лајање на звезде“ и многе друге нумере које је извео Симфонијски оркестар Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички”.
 
У току програма Војкану Борисављевићу уручена је награда „Дарко Краљић”, коју додељује Удружење композитора Србије, а посетиоци су на дар добили композиторову књигу „Моја одисеја”.

Фотографије: Анђелко Васиљевић (преузето са сајта дневног листа "Политика")