Уметнички ансамбл
Министарства одбране
„Станислав Бинички“
 
 
11.03.2018

Aнсамбл Бинички на Авијатичарском балуУметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички” наступио је на Aвијатичарском балу који је у организацији Удружења жена летача Србије одржан синоћ у Дому Аероклуба у Београду.


Другом Авијатичарском балу присуствовало је више стотина представника ваздухопловних институција и удружења, Министарства одбране и Војске Србије, као и љубитеља авијације, које је поздравила председница Удружења жена летача Србије Олгица Лазић, а свечаност је отворила прва жена капетан српског националног превозника Ер Србија Весна Алексић.


Многобројни поклоници ваздухопловста, али и балског гламура, дружили су се и забављали уз ритмове валцера, танга и различитих музичких жанрова, а поред Уметничког ансамбла „Станислав Бинички“ наступио је хор „Кантикум новум“  и чланови више плесних школа Савеза асоцијација плесних организација Србије. 

Овогодишњи Авијатичарски бал други је по реду у организацији Удружење жена летача, које је прошле године покренуло иницијативу за настављање заборављене традиције авијатичарских балова. Наиме, од оснивања Дома Аероклуба 1934. године до почетка Другог светског рата балови су се у том простору одржавали и неколико пута годишње.

Насловна фотографија: Милан Илић
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА