Уметнички ансамбл
Министарства одбране
„Станислав Бинички“
 
 
09.04.2024

Прес конференција поводом концерта „Лепота је у традицији“Данас је у предивном амбијенту клуба „Лисабон“ у МТС дворани одржана прес конференција поводом најаве мајског концерта Сестара Гобовић који се припрема у сарадњи са Уметничким ансамблом Министарства одбране „Станислав Бинички“ и специјалним гостима, а носи назив „Лепота је у традицији“.
 
Сестре Гобовић су представиле свој дугогодишњи посвећен рад на очувању традиционалне музике и истакле важност неговања изворне музике међу младима. У том смислу ће на концерту 20. маја поред осталих гостију наступити и дечји хор који оне успешно воде - „Славујчићи“. На конференцији су се медијима обратиле и виолинисткиња Катарина Ранић, која је најавила своје извођење  модерно обрађених аранжмана на електричној виолини, као и уважени гости на концерту Ренато Хенц и Тијана Рајковић.
 
Начелник Уметничког ансамбла „Станислав Бинички“ потпуковник Никола Живковић се захвалио сестрама Гобовић на сарадњи и истакао да је једна од најважнијих мисија Ансамбла управо очување традиције и велика подршка младим људима који се за то залажу, те да ће на концерту у МТС дворани уз  симфонијски оркестар учествовати и мешовити хор ансамбла „Станислав Бинички“.
 
Уметнице Марина и Марија Гобовић познате су по неговању изворне музичке традиције Балкана. Њихов талент и посвећеност су награђени многобројним престижним признањима, укључујући и Сретењски орден - Златну медаљу за заслуге, Орден "Крст вожда Ђорђа Стратимировића" и Тesla Spirit Award. Са пет албума иза себе, од којих последњи "Лепота је у традицији" и носи назив овог концерта, Сестре Гобовић доносе модерни приступ традиционалној музици, освајајући срца публике широм света.