Уметнички ансамбл
Министарства одбране
„Станислав Бинички“
 
 
09.03.2018

Осмомартовски концерт филмске музикеБеоградски дувачки оркестар, у сарадњи са Уметничким ансамблом Министарства одбране „Станислав Бинички“, поводом Дана жена, приредио је вечерас у Свечаној сали београдског Дома војске концерт филмске музике.


На програму су биле незаборавне филмске мелодије, међу којима и тема из Пинк Пантера и музика из филма Џејмс Бонд, али и прослављене композиције Ениа Мориконеа, Шнајдера,  Менделсона, Бернштајна и других.
 
Гости оркестра, којим су дириговали маестро Владимир Мустајбашић и мајор Александар Ђуров, били су чланови камерног триа Факултета музичке уметности из Београда, кларинетисти Вукашин Стефановић и Алекса Стојадиновић и пианиста Милош Спасић.

Концерту, својеврсном осмомартовском поклону, присуствовали су бројни припадници Министарства одбране и Војске Србије.


Београдски дувачки оркестар, са којим Ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“ дуги низ година сарађује, основан је 1995. године с циљем да допринесе обнови традиције променадних концерата у концертним дворанама и на отвореном простору. Ансамбл подстиче и унапређује стваралаштво и извођачку уметност за дувачке  инструменте и оркестре.

Чланови су истакнути музичари из симфонијских оркестара Радио телевизије Србије, Београдске опере, Београдске филхармоније, Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички“, Позоришта на Теразијама, Репрезентативног оркестра Гарде,  као и професори и студенти музичких школа и Факултета музичке уметности у Београду.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
09.03.2018
mp4 (66,61 MB)
Видео