Уметнички ансамбл
Министарства одбране
„Станислав Бинички“
 
 
01.02.2024

Свечана академија поводом обележавања Дана града ВрањаЈуче је у позоришту „Бора Станковић“ у Врању одржана свечана академија поводом обележавања 31. јануара - Дана града, на којој је учествовао и Уметнички ансамбл „Станислав Бинички“. Истог дана обележава се и Дан Четврте бригаде Копнене војске.
Свечаној академији присуствовао је велики број припадника Војске Србије и званица из јавног живота Врања, као и делегације градова и општина са којима Врање успешно сарађује. На свечаности су уручена Јавна признања „31. јануар“ заслужним појединицима и колективима поводом обележавања Дана града и 146. годишњице ослобођења Врања од Турака и приказан је промо филм о Врању, а у уметничком делу програма наступио је оркестар и мешовити хор УА „Станислав Бинички“.
„Врањански чочек“ маестрално је извео солиста на кларинету мајор Душко Трнавац, након чега су следиле традиционалне врањанске песме „Три пут ти чукна на пенџер“, „Кад у војску пођеш“, „Митке и Коштана“, „Гајтано моме мори“ и „Жал из младости“ у извођењу вокалних солиста Ансамбла Маријане Радосављевић, Биљане Васиљевић Митровић и Драгана Милановића.

Програм је употпунио солиста из Врања Ђорђе Поповић Попа песмом „Моје лепо Врање“, а наступ је након још неколико родољубивих нумера завршен песмом „Марш на Дрину“. Ансамблом је дириговао потпуковник Игор Митровић.
Уметнички ансамбл „Станислав Бинички“ увек се радо одазива позивима за учешће на свечаним академијама, културним догађајима и манифестацијама које обележавају важне историјске догађаје и негују нашу богату традицију, што је уједно и одлична прилика да нас публика широм земље чује, боље упозна и заволи.
 
 
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
01.02.2024
mp4 (9,98 MB)
Видео