Уметнички ансамбл
Министарства одбране
„Станислав Бинички“
 
 
24.05.2023

ИЗА ОПЕРСКИХ КУЛИСАСиноћ је у препуној Великој сали Дома културе "Студентски град" Уметнички ансамбл "Станислав Бинички" у сарадњи са редакцијом музичког и позоришног програма ДКСГ премијерно извео оперету ИЗА ОПЕРСКИХ КУЛИСА.

Занимљива, забавна и поучна прича, препозната од стране ауторског тима Вере Миланковић и Александра Николића, привукла је велико интересовање публике свих генерација која је после дужег периода могла да ужива у постављању нове оперете на уметничкој сцени. Представа у великој мери заснована на вербалној и физичкој комици, драмским заплетима и комичним ситуацијама и ликовима, пародирала је добро познате згоде и незгоде иза оперских кулиса. 


Под диригентском палицом Радета Пејчића симфонијски оркестар Уметничког ансамбла "Станислав Бинички" сјајно се снашао и у овој уметничкој форми изводећи музику Вере Миланковић "иза кулиса" представе, уз ефектан соло и глуму мајора Душана Стаменковића на самој сцени.


Режију за представу урадила је Наталија Станковић, солисти су  Софија Пижурица, Тамара Митровић, Марко Калајановић и Надица Спасојевић, а гост глумац Андрија Даничић.


 
photoФОТОГАЛЕРИЈА