Umetnički ansambl
Ministarstva odbrane
„Stanislav Binički“
 
 
TekstFotogalerija
09.11.2019

Održana audicija za koncert „Naša deca 2019”U atrijumu Svečane sale Doma Vojske Srbije danas je održana audicija kandidata koji su se prijavili za učešće na koncertu „Naša deca 2019”. Reč je o tradicionalnoj manifestaciji na kojoj talentovana deca profesionalnih i penzionisanih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije pevaju, sviraju ili igraju u pratnji Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički”.
 
Sve prijavljene kandidate saslušao je i odgledao petočlani stručni žiri iz sastava Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički”: rukovodilac Orkestra major Nikola Živković, koncert-majstor Uroš Kovandžić, klarinetista major Duško Stamenković, Nenad Ninković, truba i Božidar Antić, oboa.
Žiri će svoj rad završiti do 21. novembra 2019. godine, kada će biti objavljeni rezultati audicije i poznata imena najtalentovanije dece koja će u decembru, u Svečanoj sali Doma VS u Beogradu, učestvovati na koncertu „Naša deca 2019”. Rezultati audicije biće objavljeni na internet prezentaciji Ansambla www.ansambl.mod.gov.rs i na fejsbuk stranici Ansambla.
 
U organizaciji Uprave za odnose sa javnošću Ministarstva odbrane i Umetničkog ansambla „Stanislav Binički” prethodnih godina već je održano šest koncerta pod nazivom „Naša deca”. Svi su izazvali veliku pažnju i interesovanje publike i medija, a gosti koncerata bili su već afirmisani muzičari koji su i sami deca vojnih lica, poput  Bajage, Merime Njegomir, Olivera Njega, Goce Tržan, Željka Samardžića, Ane Stanić, Ana Kokić, sestara Gobović, i mnogih drugih.
 
Koncert „Naša deca 2019” je još jedna prilika da se javnosti predstavi nadarenost i umetnički rad dece pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, ali i potvrdi značajna uloga koju Ansambl „ Binički” ima u afirmisanju mladih talenata.