Umetnički ansambl
Ministarstva odbrane
„Stanislav Binički“
 
 
18.04.2019

Rok simfonija na „Danima Beograda 2019“U okviru ovogodišnje manifestacije „Dani Beograda 2019“ sinoć je na Kalemegdanu, kod spomenika „Pobednik“, održan koncert na kom je nastupio Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ i Mešoviti hor Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.
 
Ansambl i Hor MO i VS pratili su brojne zvezde domaće muzičke scene, izvodeći čuvene pop i rok numere, a dirigent je bio maestro Vojkan Borisavljević.

 
Koncert pod otvorenim nebom započet je numerom „Columbo“ u izvođnju upravo Hora i Ansambla „Stanislav Binički“, koji su zatim izveli pesmu „Sanjao sam noćas da te nemam“, a potom su usledili nastupi brojnih interpretatora pop i rok numera poznatih široj publici.
 
Zajedno sa Horom, a u pratnji Orkestra, publika je mogla da čuje domaće i strane numere kao što su „Pada prvi sneg“, „Seobe“, „Nađi me“, „Ratne igre“ „Think“ i „Aquarius“. Solisti koji su nastupili su Snežana Jandrlić, Bojana Stamenov, Gale Kerber i Tijana Dapčević.
 
Uz pratnju orkestra izvedene su numere „Crna dama“, „Satelit“, „Ti budi samo dovoljno daleko“, „Ne gledaj me tako“, „Na raskršću“, „Još uvek sanjam“, „Kotor“, „Daire“, „Superstition“, „Let it be“, „I will survive“ i „Eye of a Tiger“, a pored pomenutih izvođača nastupili su i Dejan Najdanović Najda, Neša Galija i Zoran Živanović Hoze.
 
Na kraju koncerta, uz pratnju Hora i orkestra Ansambla "Binički" uz nastup svih solista, publika je uživala uz numeru „Let the sunshine in“, nakon čega je dugim aplauzom pozdravila učesnike koncerta. 
Grad Beograd, Sekretarijat za kulturu i izvršni producent pozorište Dadov pripremili su niz besplatnih kulturnih, umetničkih i istorijskih sadržaja, a tokom tri dana manifestacije biće održani koncerti klasične i zabavne muzike na otvorenom, veliki scensko-muzički spektakli, pozorišne predstave, izložbe, promocije, turističke ture, otvorena vrata ustanova kulture Grada, kao i svečana dodela nagrada Grada Beograda. 
 
U okviru manifestacija „Dani Beograda 2019“, koja se održava od 16. do 19. aprila u srpskoj prestonici, u svečanom defileu Knez Mihailovom ulicom učestvovali su i kadeti Vojne akademije i prisustvovali polaganju cveća na spomen-obeležje na Kalemegdanu. 
photoFOTOGALERIJA