Umetnički ansambl
Ministarstva odbrane
„Stanislav Binički“
 
 
30.03.2019

Članovi ljubljanskog Konzervatorijuma nastupili u Domu Vojske SrbijeDuvački orkestar Srednje škole Konzervatorijuma za muziku i balet iz Ljubljane nastupio je sinoć u Svečanoj sali Doma Vojske Srbijije. Ovaj koncert realizovan je pre svega zahvaljujući uspešnoj saradnji koju sa slovenačkim gostima ima Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“.

Orkestrom je dirigovao klarinetista svetskog glasa profesor Andrej Zupan, kome ovo nije prvo gostovanje u srpskoj prestonici. Na programu su bile kompozicije „FESTIVE OVERTURE op. 96“ Dmitrija Šostakoviča, „COLORS FOR TROMBONE“ Berta Apermonta, „BALKANSKA SUITA“ Petera Šavila, „MANNIN VEEN“ Hajdna Vuda, te „GREEK FOLK SONG SUITE“ Franka Cesarinija.
Kao solista na trombonu prilikom izvođenja jedne od kompozicija Berta Apermonta, a pod mentorstvom profesora Andreja Karbe, nastupio je Matej Štih.

Članovi Duvačkog orkestra Srednje škole Konzervatorijuma za muziku i balet iz Ljubljane na svom putovanju prema Grčkoj gde će nastupiti za koji dan nisu propustili priliku da posete svoje muzičke prijatelje iz Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“. Podsetimo, Andrej Zupan je već nastupao sa članovima Ansambla „Stanislav Binički“ prošle godine u okviru čuvenog koncerta „Klarinetu s ljubavlju“ gde ga je beogradska publika upoznala i dobro zapamtila njegov nastup.

Tako je bilo i ovoga puta, u Svečanoj sali Doma Vojske Srbije, publika je mogla  da uživa od prvog do poslednjeg takta slovenačkih muzičara. Bez ikakve sumnje maestro Andrej Zupan i njegovi slovenački muzičari priredili su još jedan koncert za pamćenje koji je beogradska publika nagradila dugotrajnim aplauzom.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
30.03.2019
mp4 (191,55 MB)
Koncert
30.03.2019
mp4 (113,11 MB)
Obraćanje publici dirigenta Andreja Zupana
30.03.2019
mp4 (178,65 MB)
Izjava prof. Andreja Zupana
30.03.2019
mp4 (132,09 MB)
Izjava prof. Polone Češarek