Umetnički ansambl
Ministarstva odbrane
„Stanislav Binički“
 
 
15.02.2019

Predsednik Aleksandar Vučić odlikovao UA MO "Stanislav Binički"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je povodom Dana državnosti Srbije – 15. februara, odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama. Svečanosti su prisustvovali i ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general-potpukovnik Milan Mojsilović.

Predsednik Vučić poručio je na Sretenje da su nam danas potrebni hrabrost i odlučnost da ne podlegnemo pritiscima spolja i odbranimo pravo naroda na opstanak i mudrost da donesemo najbolje odluke za budućnost Srbije.

- Na današnji dan, pre 215 godina, ustanici su krenuli u borbu za slobodu, predvođeni voždom Karađorđem. Bio je to početak dugog i napornog puta koji je imao za cilj slobodu, mir, ravnopravnost, ali i izgradnju moderne i uspešne srpske države.

Poštovani laureati, svojim radom, nesebičnošću, energijom i samopožrtvovanjem, vi ste neizmerno doprineli da Srbija ostane privržena svojim vrednostima, da bude bolja, uspešnija, srećnija i modernija. Upravo zato vama, u ime građana Republike Srbije, danas uručujem ova odlikovanja.

Želim da istaknem da su odlikovanja koja danas primate nagrada i zahvalnost za vaša dela. Ali i velika obaveza koju ćete, siguran sam, imati snage da nosite u budućnosti. Svim građanima Srbije čestitam veliki praznik – naše Sretenje. Živela Srbija!

Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ takođe je odlikovan Sretenjskim ordenom trećeg stepena, povodom 120 godina rada, za naročite zasluge i postignute rezultate u kulturnim delatnostima. 
 
U ime Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ Sretenjski orden trećeg stepena primio je načelnik Ansambla kapetan fregate Svetozar Vasileski, koji je tim povodom izjavio da je to odličje nagrada za sav dosadašnji rad Ansambla na promociji srpske kulture i umetničkog i kulturnog stvaralaštva svih pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

- Orden ima poseban značaj za nas jer dolazi u godini u kojoj proslavljamo 120 godina postojanja i promocije tri veka srpske muzike. Istakao bih još jednom da ovaj orden ne samo da znači Ansamblu, već znači svim pripadnicima muzičke službe i svim vojnim muzičarima koji danas rade u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije – rekao je kapetan fregate Vasileski.

Na današnjoj svečanosti predsednik Vučić uručio je priznanja pojedincima, institucijama ili udruženjima u oblasti odbrane, kulture, medicine, privrede, sporta, nauke, diplomatije. Iz sistema odbrane odlikovani su: penzionisani general Ljubiša Diković, prethodni načelnik Generalštaba Vojska Srbije, Ordenom Karađorđeve zvezde prvog stepena, Vojnotehnički institut odlikovan je Ordenom belog orla sa mačevima drugog stepena, a Sretenjskim ordenom trećeg stepena odlikovan je VFC „Zastava film“.
Povodom Dana državnosti Srbije ukupno je odlikovano 93 pripadnika Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, kojima će odlikovanja biti uručena na Dan Vojske Srbije.   
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
15.02.2019
Obraćanje predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića
15.02.2019
Izjava načelnika Ansambla kf Svetozara Vasileskog
15.02.2019
Odlikovanja