Umetnički ansambl
Ministarstva odbrane
„Stanislav Binički“
 
 
19.05.2023

MocART- Umetnost klasicizmaUmetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ nastavlja sa izvođenjem niza koncerata bečkih klasičara u Domu Vojske Srbije u Beogradu, u okviru prepoznatljivog ciklusa „Odabrali smo za vas“.
 
Interesantna igra slova i reči u nazivu koncerta MocART- Umetnost klasicizma i prefinjeni muzički program večeras su ponovo privukli brojnu beogradsku publiku u Svečanu salu Doma Vojske Srbije u centru Beograda.

 
Simfonijski orkestar Umetničkog ansambla „Stanislav Binički“ pod dirigentskom palicom našeg gosta, inače stalnog člana orkestra Narodnog pozorišta u Beogradu Draška Jankovića, otvorio je koncert prepoznatljivom Uvertirom iz opere Čarobna frula.

 
Solista na klaviru Dušan Aksentijević sjajnim izvođenjem Koncerta za klavir i orkestar u de molu podsetio je publiku na neprolaznost i briljantnost Mocartovih dela. Zadivljena publika je njegovo umeće pozdravila velikim aplauzom.

 
Koncert je nakon pauze nastavljen Simfonijom br. 40 u ge molu - jednom od Mocartovih najnadahnutijih i najpopularnijih dela koja se uvek rado i iznova izvode i slušaju.  Ansambl „Stanislav Binički“ je ovu lirsko-dramsku simfoniju izveo na vrhunskom nivou i time sigurno stekao novu stalnu publiku.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
20.05.2023
mp4 (198,63 MB)
Video