Umetnički ansambl
Ministarstva odbrane
„Stanislav Binički“
 
 
27.09.2017

Ansambl "Binički" na Mokranjčevim danima
"Dobra vam noć, prijatelji", "Historia de un amor" (Priča jedne ljubavi), "Besame mucho" (Ljubi me mnogo), "Počnimo ljubav ispočetka", "Sve što znaš o meni", "Kaži zašto me ostavi", samo su neki od najvećih hitova evergrin muzike koje su u pratnji Simfonijskog orkestra Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane "Stanislav Binički" pred prepunom dvoranom Doma kulture "Stevan Mokranjac" u Negotinu sinoć izveli Ana Sofrenović, Beti Đorđević, Ljubica Vraneš, Dejan Cukić i Željko Vasić.  Dirigovao je Vojkan Borisavljević, u čijim je aranžmanima publika imala prilike da sluša odabrane numere.

Koncert, naslovljen po numeri kojom je i otvoren "Dobra vam noć, prijatelji", održan je u okviru manifestacije 52. Mokranjčevi dani.

Ovim koncertom ansambl "Stanislav Binički" proslavio je svoj dan, podesećajući na tradicijiju dugu 118 godina i 26. septembar 1899. godine kada je Stanislav Binički osnovao prvi srpski vojni orkestar.

Predsednik Opštine Negotin Vladimir Veličković uručio je orkestru plaketu "Mokranjčevih dana", koju je primio  major Nikola Živković. Veličković je istakao da je učešće ansambla "Binički" na festivalu "Mokranjčevi dani" potvrda njegovog profesionalnog kvaliteta i aktivne prisutnosti u srpskom muzičkom životu.

Umetnički ansambl "Stanislav Binički" i danas je nastavio učešće na manifestaciji 52. Mokranjčevi dani koja se održava u Negotinu. U holu negotinskog doma kulture koji je bio premali da smesti sve koji su želeli da prisustvuju koncertu "Klasika u 11" izvedena su popularna dela klasične muzike pod dirigentskom palicom Pavla Medakovića, koji je nadahnutim komentarima u pauzama između numera pokazo i na ovaj način da je odličan ambasador umetnosti.

Publika, većinom mlađeg uzrasta ali i onih starijih više od sat vremena uz neizostavni bis mogla je čuti "Maskaradu" Arama Hačiturijana, "Valcer br. 2" Dimitij Šostakoviča, "Mađarsku igru br. 5" Johanesa Bramsa,"Sanjarenje" Roberta Šumana i druga dela u izvođenju ansambla "Binički".
photoFOTOGALERIJA