Umetnički ansambl
Ministarstva odbrane
„Stanislav Binički“
 
 
28.01.2020

Umetnički ansambl na Svetosavskoj akademiji u SkopljuUmetnički ansambl Ministarstva odbrane “Stanislav Binički” nastupio je na Svetosavskoj akademiji u Makedonskom narodnom teatru u Skoplju, kojom je obeležen Nacionalni praznik Srba u Republici Severnoj Makedoniji - Dan Svetog Save. Svečana akademija održana je pod pokroviteljstvom Vlade Republike Severne Makedonije i predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića.

Bogat umetnički program u čast Svetog Save, najvećeg srpskog prosvetitelja, čija su dela temelj na kojem se izdižu tradicija, kultura i vrednosti srpskog naroda, Umetnički ansambl i Mešoviti hor Ministarstva odbrane i Vojske Srbije započeli su izvođenjem Svetosavske himne.

Nakon "Uskliknimo s ljubavlju" publika i gosti Makedonskog narodnog teatra uživali su u muzičkim numerama koje su izveli prvakinja Beogradske opere Jadranka Jovanović, vokalni solisti Katarina Božić, Bojana Panovska i Dušan Svilar.

Aplauzima su nagrađeni i virtuoz frule i član Narodnog orkestra Radio-televizije Srbije Bora Dugić, orkestar "Vetrovi Balkana" i dramski umetnici Lepomir Ivković, Vesna Šašić i Boško Puletić.
photoFOTOGALERIJA