Umetnički ansambl
Ministarstva odbrane
„Stanislav Binički“
 
 
17.12.2019

Novogodišnji koncert „Zimski intermeco“Umetnički ansambl „Stanislav Binički“ i Mešoviti hor Ministarstva odbrane i Vojske Srbije večeras su, u Svečanoj sali Doma Vojske u Beogradu, održali novogodišnji koncert pod nazivom „Zimski intermeco“.
 
Program koncerta je bio svojevrsni rezime ovogodišnjih nastupa, kako je to rekao rukovodilac Orkestra major Nikola Živković pozdravljajući publiku. Čitava godina je protekla u znaku slogana „120 godina sa vama“, te je u tom duhu i večerašnji koncert potvrdio repertoarsku raznovrsnost, žanrovsku prilagodljivost, visoke umetničke kriterijume i široku lepezu izvođačkih mogućnosti Ansambla i Hora. Bila je to i prilika za upečatljive solo nastupe muzičara Ansambla.
 
Za dirigentskim pultom smenjivali su se Katarina Božić i major Igor Mitrović.
 
Posetioci u prepunoj Svečanoj sali Doma Vojske, uživali su u Uvertiri iz „Figarove ženidbe“, Šubertovoj „Ave Marija“, intermecu iz „Kavalerija rustikana“, Velikom gradskom valceru, Klarinet polki, Horu Jevreja iz Verdijeve opere „Nabuko“, ali i muzici iz filmova „Igre prestola“ i „Kolumbo“, dok je koncert-majstor Ansambla Uroš Kovandžić oduševio izvođenjem jedne je od najlepših violinskih tema iz filma „Šindlerova lista“.

Solisti iz Ansambla „Binički“ bili su i mladi oboista Božidar Antić, izvodeći Morikoneovo delo „Gabrielova oboa“, flautistkinja Mirjana Vukadinović i harmonikaš zastavnik Branislav Ivković su svirali Pjacolijev „Oblivion“ i „Libertango“, a major Duško Stamenković, klarinetista, Štrausovu polku.
 
Razigranost i novogodišnju atmosferu dočarale su i melodije „Kan, kan“, „Tiko, tiko“, „Kofi serenada“, uz simpatičan performans dirigenata, „Valcer potpuri“, kao i gosti koncerta - plesni par iz škole „Armi dens" Sanja Polić i Stefan Ristić.

Sve u svemu, koncert Ansambla „Binički“ i Hora MO i VS bio je lep poklon Beograđanima i gostima Beograda za predstojeće novogodišnje i božićne praznike, poslednji iz ciklusa „120 godina sa vama“ i zimski intermeco pred koncertnu sezonu u 2020. godini.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
18.12.2019
mp4 (194,11 MB)
Koncert