Umetnički ansambl
Ministarstva odbrane
„Stanislav Binički“
 
 
01.11.2019

Gosti Dečijeg kulturnog centra NišPovodom proslave 71. godine od osnivanja Dečijeg kulturnog centra Niš, sinoć je u prostorijama te ustanove održana svečanost koju je obeležio nastup Estradnog orkestra Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički”.
Kao specijalni gosti Dečijeg kulturnog centra, pripadnici Ansambla su izveli jednočasovni program i predstavili svoj rad kroz brojne kompozicije među kojima su se našle Bojarka, Niška banja, Mađarska igra, Marš na Drinu i mnoge druge.
Na svečanosti su predstavljeni i brojni programi Dečijeg kulturnog centra, a direktorka ustanove Sandra Petković je podsetila prisutne na to zašto je Dečiji kulturni centar najlepše mesto za odrastanje, kao i na značaj koji njegovi programi imaju za grad Niš.
Dečiji kulturni centar je ustanova otvorenog tipa namenjena deci i mladima uzrasta do 21. godine, koja obrazuje, vaspitava i socijalizuje kroz rad mnogobrojnih sekcija i programa: kreativne radionice, likovna, muzička i sportska sekcija, škola stranih jezika, Dečije i omladinsko pozorište. Dečiji kultruni centar bavi se humanitarnim radom i sarađuje sa mnogim organizacijama i ustanovama, a u organizaciji te ustanove je i „Majska pesma“ – festival dečije muzike, Božićni šahovski turnir, likovni konkurs „Boje mog detinjstva“, literarni konkurs „Radovićev venac“, Letnji program, Dečija nedelja i mnogi drugi.

 
photoFOTOGALERIJA