Уметнички ансамбл
Министарства одбране
„Станислав Бинички“
 
 
ТекстФотогалеријаВидеогалерија
18.04.2023

СВЕЧАНИ КОНЦЕРТ ПОВОДОМ ДАНА ВОЈСКЕ СРБИЈЕУметнички ансамбл Министарства одбране “Станислав Бинички“ одржао је вечерас, поводом Дана Војске Србије, концерт у београдској МТС Дворани. Концерту је присуствовао потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић са сарадницима, припадници Министарства одбране и Војске Србије и многобројна публика.

 
Министарство одбране у сусрет Дану Војске Србије даровало је грађанима бесплатан концерт, који су својим наступима употпунили специјални гости – Кики Лесандрић и “Пилоти”, Павлина Радовановић, певачка група КУД “Димитрије Котуровић” и хор Дечјег културног центра.

Љубитељи музике вечерас су у МТС Дворани уживали у богатом репертоару састављеном од популарних, традиционалних, класичних и патриотских композиција. Програм је отпочео нумером “Аида: Тријумфални марш” Ђузепеа Вердија, након чега је хор Дечјег културног центра отпевао песму “Најлепша је земља моја”. 

Публика се, вођена мелодијским путоказима, подсетила историјских стаза славе и искушења нашег народа. Композиције у извођењу солисткиња Биљане Васиљевић Митровић и Катарине Божић, солисте на хармоници заставника I класе Бранислава Ивковића, Уметничког ансамбла “Станислав Бинички”, Академског хора “Обилић”, АКУД “Бранко Крсмановић”, Аматерског хора Министарства одбране и Војске Србије и хора Дечјег културног центра, испраћене су овацијама. 


Наставак програма испуниле су традиционалне, народне, изворне песме, као и уметничка музика са фолклорним мотивима у извођењу солисте Драгана Милановића и певачке групе из КУД “Димитрије Котуровић”. Аплаузима су испраћене нумере “Ораховцу, башто рајска” и “Ој Косово, Косово” у извођењу Павлине Радовановић.

Публика је, затим, имала прилику да ужива у популарној музици у извођењу солисткиње Биљане Васиљевић Митровић и Наташе Аранђеловић. Своје инструменте у атрактивном споју музичких стилова у композицији “Hameum svita” укрстили су мајори Душко Стаменковић и Душко Трнавац, а Кики Лесандрић и “Пилоти” су хитовима “Као птица на мом длану” и “Заборављени” разгалили публику. 


За диригентским пултом биле су Дијана Цветковић и Невена Ивановић. Громогласним аплаузом у такту „Марша на Дрину“ гледаоци су на крају концерта одушевљено захвалили извођачима на виртуозним музичким изведбама.