Уметнички ансамбл
Министарства одбране
„Станислав Бинички“
 
 
ТекстВидеогалерија
05.03.2021

Осмомартовска честиткаУметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички”, због познате епидемиолошке ситуације, није у могућности да ове године уприличи традиционално музичко дружење поводом Дана жена. Као одговор на велико интересовање, бројне позиве и питања о дану када ће Ансамбл поново стати пред своју публику, фотографијама и видео записом подсетићемо се једног од осмомартовских концерата у препуној Свечаној сали Дома Војске у Београду.

Реч је о концерту под називом „Била је тако лепа”, када су у пратњи Ансамбла наступили првак Опере Народног позоришта у Београду Драгољуб Бајић и солисткиња Београдске опере Љубица Вранеш. Диригент је, као и много пута, био маестро Војкан Борисављевић.

Поред насловне песме, публика је уживала и уз тактове песама „Adagio“, „My way“, „Руже су увеле“, „Love story“,„Што те нема“, „Concierto de Aranjuez“, „Sagapo“, „Mi mutimonis“, „Cryin’ time“,„Sway“, „Није хтјела“, „Delilah“, „Очи чарније“, „Пукни зоро“, „Вино и гитаре“, „Натали“ и „Пријатељи заувек“. Право одушевљење изазвао је тада наступ легендарног Леа Мартина, који је као изненађење вечери отпевао „Ја те волим“.

Оно што је важније од потврде реномеа, када је у питању квалитет извођења разноврсног репертоара, пре свега су енергија и емоције које се развијају у атмосфери таквих концерата, а управо је то оно што музичарима из Уметничког ансамбла „Станислав Бинчки“ највише недостаје већ годину дана. Стога, Ансамбл „Бинички“ свим дамама упућује осомомартовску честитку са најлепшим жељама, уз наду да ћемо своју љубав према музици што скорије моћи да поделимо у живој интеракцији са свим љубитељима лепих нота.