Уметнички ансамбл
Министарства одбране
„Станислав Бинички“
 
 
ТекстФотогалерија
09.11.2019

Oдржана aудиција за концерт „Наша деца 2019”У атријуму Свечане сале Дома Војске Србије данас је одржана аудиција кандидата који су се пријавили за учешће на концерту „Наша деца 2019”. Реч је о традиционалној манифестацији на којој талентована деца професионалних и пензионисаних припадника Министарства одбране и Војске Србије певају, свирају или играју у пратњи Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички”.
 
Све пријављене кандидате саслушао је и одгледао петочлани стручни жири из састава Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички”: руководилац Оркестра мајор Никола Живковић, концерт-мајстор Урош Кованџић, кларинетиста мајор Душко Стаменковић, Ненад Нинковић, труба и Божидар Антић, обоа.
Жири ће свој рад завршити до 21. новембра 2019. године, када ће бити објављени резултати аудиције и позната имена најталентованије деце која ће у децембру, у Свечаној сали Дома ВС у Београду, учествовати на концерту „Наша деца 2019”. Резултати аудиције биће објављени на интернет презентацији Ансамбла www.ansambl.mod.gov.rs и на фејсбук страници Ансамбла.
 
У организацији Управе за односе са јавношћу Министарства одбране и Уметничког ансамбла „Станислав Бинички” претходних година већ је одржано шест концерта под називом „Наша деца”. Сви су изазвали велику пажњу и интересовање публике и медија, а гости концерата били су већ афирмисани музичари који су и сами деца војних лица, попут  Бајаге, Мериме Његомир, Оливера Њега, Гоце Тржан, Жељка Самарџића, Ане Станић, Ана Кокић, сестара Гобовић, и многих других.
 
Концерт „Наша деца 2019” је још једна прилика да се јавности представи надареност и уметнички рад деце припадника Министарства одбране и Војске Србије, али и потврди значајна улога коју Ансамбл „ Бинички” има у афирмисању младих талената.