Уметнички ансамбл
Министарства одбране
„Станислав Бинички“
 
 
ТекстФотогалерија
01.11.2019

Гости Дечијег културног центра НишПоводом прославе 71. године од оснивања Дечијег културног центра Ниш, синоћ је у просторијама те установе одржана свечаност коју је обележио наступ Естрадног оркестра Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички”.
Као специјални гости Дечијег културног центра, припадници Ансамбла су извели једночасовни програм и представили свој рад кроз бројне композиције међу којима су се нашле Бојарка, Нишка бања, Мађарска игра, Марш на Дрину и многе друге.
На свечаности су представљени и бројни програми Дечијег културног центра, а директорка установе Сандра Петковић је подсетила присутне на то зашто је Дечији културни центар најлепше место за одрастање, као и на значај који његови програми имају за град Ниш.
Дечији културни центар је установа отвореног типа намењена деци и младима узраста до 21. године, која образује, васпитава и социјализује кроз рад многобројних секција и програма: креативне радионице, ликовна, музичка и спортска секција, школа страних језика, Дечије и омладинско позориште. Дечији култруни центар бави се хуманитарним радом и сарађује са многим организацијама и установама, а у организацији те установе је и „Мајска песма“ – фестивал дечије музике, Божићни шаховски турнир, ликовни конкурс „Боје мог детињства“, литерарни конкурс „Радовићев венац“, Летњи програм, Дечија недеља и многи други.