Уметнички ансамбл
Министарства одбране
„Станислав Бинички“
 
 
02.07.2019

Kонцерт „Kроз васиону и векове“Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички” и Хор Министарства одбране и Војске Србије одржали су вечерас, у Свечаној сали београдског Дома Војске Србије, концерт под називом „Kроз васиону и векове“.

На програму је била сценска кантата, настала према роману „Kроз васиону и векове“ Милутина Миланковића, коју је адаптирао Арса Милошевић, а стихове и музику написала Вера Миланковић,  у част обележавања 140. годишњице рођења познатог научника.

Солисти су били Мина Глигорић, сопран и Борис Папак, баритон, а оркестром Уметничког ансамбла Министарства одбране и Хором Министарства одбране и Војске Србије, дириговала је Kатарина Божић.

Вера Миланковић, композитор, пијаниста и педагог, потомак је угледне српске породице високих официра, научника, универзитетских професора,  дипломата и културних посленика. Редовни је професор Факултета музичке уметности  у Београду, оснивач и организатор Педагошког форума - годишњег скупа педагога музичких и сценских уметностии. Председник је Управног одбора Београдске филхармоније. Добитница је Златног беочуга Културно-просветне заједнице Београда 2007. и Награде часописа „Музика класика" за најбољу примењену музику у 2013. години, за музичку драму „Миланковић" изведену у позоришту Мадленијанум.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
03.07.2019
mp4 (199,3 MB)
Kонцерт „Kроз васиону и векове“