Уметнички ансамбл
Министарства одбране
„Станислав Бинички“
 
 
27.06.2019

Ансамбл „Бинички“ и Мешовити хор МО и ВС на Видовданским свечаностима у КрушевцуУметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“ и Мешовити хор Министарства одбране и Војске Србије наступили су вечерас  на Платоу испред цркве Лазарице у Крушевцу, у оквиру Видовданских свечаности.
 
Реномирани ансамбл већ традиционално учествује у програму посвећеном сећању на епску победу српске војске на Газиместану, а ове године наступ је и део активности којима Министарство одбране и Војска Србије обележавају две деценије од НАТО агресије на нашу земљу.
 
Пре почетка концерта посвећеног Дану сећања на жртве НАТО агресије, начелник Ансамбла капетан фрегате Светозар Василевски поздравио је присутне и најавио програм и извођаче.
– Драго нам је да поново учествујемо у уметничком програму Видовданских свечаности у граду Kрушевцу, концертом који посвећујемо свим бесмртним херојима у ослободилачким ратовима Србије – рекао је Василевски најављујући популарне композиције које ће извести Уметнички ансамбл "Станислав Бинички" и Мешовити хор Министарства одбране и Војске Србије, под диригентском палицом Катарине Божић, са солистима Павлом Панином и Миленом Kостић.
 
Учесници на концерту, коме су присуствовали и представници града, организација и институција,  свештенство и бројна публика, били су и Дечији хор Културног центра Kрушевца и Мешовити хор „Свети Кнез Лазар“.
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
28.06.2019
mp4 (172,02 MB)
Ово је Србија
28.06.2019
Прилог ТВ Крушевац