Уметнички ансамбл
Министарства одбране
„Станислав Бинички“
 
 
20.11.2018

Бинички на Данима српске културе у ТемишваруУметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“ синоћ је, у дворани „Капитол“ Банатске филхармоније у Темишвару, у оквиру Дана српске културе одржао концерт.
Манифестацију Дани српске културе, који трају до 30. новембра, организује Савез Срба у Румунији, уз подршку Министарства културе и националног идентитета Владе Румуније и њеног Департмана за међуетничке односе у Букурешту, заједно са Генералним конзулатом Републике Србије и уз подршку Министарства културе и информисања Владе Републике Србије.                                                                                                                               
Тај свечани догађај, који је од великог значаја за српску заједницу у Румунији,  окупио је уметнике из Србије и Румуније, а обележио га је разноврсан уметнички програм. У првом делу наступио је тамбурашки оркестар Батини Бећари са вокалним солистима Зораном Радићем и Љубомиром Петровом, а у другом делу Ансамбл „Бинички“. Након химне Боже правде оркестар којим је дириговао мајор Игор Митровић извео је најпознатије маршеве, музику из филма Монтевидео као и богат национални репертоар. Као вокални солиста наступила је Зорица Белић, оперска уметница из Новог Сада. Програм је водио глумац Марко Аџић.
Концерту су присуствовали бројни гости, међу којима су били генерални конзул Републике Србије у Румунији господин Владан Тадић, представници Савеза Срба у Румунији, директор филхармоније Банатул господин Кориолана Јоана Грбонија, као и начелник Управе за односе са јавношћу Министарства одбране капетан бојног брода Петар Бошковић.

Наступ Уметничког ансамбла „Станислав Бинички“ био је још једна прилика да се наш ансамбл представи публици у иностранству и да промовишве српску културу и уметничко стваралаштво у Министарству одбране и Војсци Србије.
 
Током боравка у Темишвару генерални конзул Републике Србије у Румунији господин Владан Тадић приредио је пријем у Конзулату за припаднике Ансамбла.
photoФОТОГАЛЕРИЈА