Уметнички ансамбл
Министарства одбране
„Станислав Бинички“
 
 
25.10.2018

Вече ЧајковскогУметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“ синоћ је у препуноj Свечаној сали Дома Војске Србије одржао концерт „Вече Чајковског“.  Реч је о још једном у низу концерата из циклуса „Одабрали смо за вас“, којим овај оркестар приређује сусрет верних слушалаца са класичном музиком.
 
Концерт је отпочео полонезом из опере „Евгеније Оњегин“, руског композитора позног романтизма. Oперa „Евгеније Оњегин“ премијерно је изведена 1879. године на Московском конзерваторијуму.
 
Потом је на сцену изашао Драган Петаковић солиста на виолини. Драган је 2012. године дипломирао на Београдској филхармонији у класи професорке Јасне Максимовић. Запослен је у Народном позоришту и члан оркестра Гудача светог Ђорђа са којима наступа већ пет година.  Заједно са својим колегама из Ансамбла и сарадницима, под диригентском палицом маестра Драшка Јанковића, извео је Концерт за виолину и оркестар у Д-дуру. Ово је био његов први наступ са Уметничким ансамблом „Станислав Бинички“.
 
Диригент Драшко Јанковић похвалио је сарадњу коју има са Ансамблом „Бинички” и радује се наредним заједничким концертима. Јанковић је пре две године дипломирао дириговање, а ради у Народном позоришту као перкусиониста.
 
За крај, љубитељи класичне музике уживали су у драматичној Симфонији бр. 5 у Е-молу коју је Чајковски компоновао давне 1888. годинe.
 
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА