Уметнички ансамбл
Министарства одбране
„Станислав Бинички“
 
 
20.10.2018

Вече валцера у СуботициУметнички ансамбл Министарства одбране  „Станислав Бинички” својим је наступом  употпунио незаборавну атмосферу у Великој већници Градске куће у Суботици, која је синоћ била испуњена звуцима валцера.
 
Вече валцера организовало је Немачко удружење „Maria Theresiopolis”, те је поред хора тог удружења „Regenbogen“, који је наступио као домаћин и којим руководи маестро Ференц Ковач, гост вечери била и солисткиња Зорица Белић, сопран, док је Уметничким ансамблом Министарства одбране дириговао мајор Игор Митровић. Уз валцере је наступила плесна секција Удружења „Maria Theresiopolis”, а кореографију њиховог наступа је  припремила Габриела Сабо.
 
Предивно музичко вече започело је  звуцима валцера „На лепом плавом Дунаву”, под диригентском палицом Ферeнца Ковача. Потом су се  могли чути „Шпански валцер“, али и српски и енглески валцер, „Тамо далеко“, „Коло Краља Александра и краљице Драге“, „Очи чорније“, било је ту и Шостаковича и Шопена, али и музике из филма „Кум“, као и полке и чардаша.
Идеја Немачког удружења „Maria Theresiopolis”, коју је својим гостовањем спремно прихватио Уметнички ансамбл Министарства одбране, је да се кроз богате музичке доживљаје представи разноликост и мултикултуралност Суботице.
 

 
photoФОТОГАЛЕРИЈА