Уметнички ансамбл
Министарства одбране
„Станислав Бинички“
 
 
26.09.2018

Обележен Дан Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички“
Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“ обележио је вечерас свој Дан и 119. година постојања свечаношћу на реновираној тераси Дома Војске Србије у Београду.
 
Сумирајући постигнуто између два празника, начелник Уметничког ансамбла "Бинички" капетан фрегате Светозар Василески, најпре је захвалио свим некадашњим припадницима „Биничког“ за њихов неуморни рад током година, и истакао неколико запажених наступа - Светосавски бал у Бечу, Видовдански концерт у Бијељини, као и изванредан наступ у јулу ове године у Комбанк Дворани, у опери „Дон Ђовани“, заједно са солистима Метрополитан опере из Њујорка и кинеским уметницима.
 
-Бити репрезент своје земље је част, а војни музичар привилегија којом се поносимо - рекао је капетан фрегате Василески.
 
Присутнима се обратио и начелник Управе за односе са јавношћу Министарства одбране капетан бојног брода Петар Бошковић.
 
- Сваки наступ „Биничког“ је медијски догађај за пример који на најбољи начин слика Војску и Министарство одбране. Желим вам да следећу годишњицу, 120. година од оснивања, дочекате у пуном саставу, са далеко бољим условима за рад и са много сјајних концерата – поручио је капетан бојног брода Бошковић.
 
Вечерашњој свечаности је присуствовао и начелник Генералштаба Војске Србије генерал-потпуковник Милан Мојсиловић, представници Министарства одбране и Војске Србије, као и пријатељи ансамбла, међу којима и Никола Рацков, Војкан Борисављевић, Јасмин Трумбеташ, Оливер Његo, Зорица Тасић, Јадранка Јовановић, Душан Свилар, као и глумци из серије “Војна академија”.

Обележавање јубилеја и празника била је и прилика да се награде и најсупешнији чланови ансамбла – диригент Павле Медаковић, Урош Кованџић, Ивана Сремац Стојановић, Марија Секулић и Божидар Антић. Посебним захвалницама награђени су и сарадници  „Биничког“, међу којима и ВФЦ „Застава Филм“, Факултет музичких уметности и Радио Београд.
 
Гости на кровној тераси београдског Дома Војске имали су вечерас, такође, имали прилику да уживају и у извођењима Мешовитог хора Министарства Одбране и Војске Србије и у наступу бенда „Old Hat Orchestra”.
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА
videoВИДЕОГАЛЕРИЈА
26.09.2018
Обраћање капетана бојног брода Петра Бошковића
26.09.2018
Обраћање капетана фрегате Светозара Василеског
26.09.2018
Обраћање професорке Анете Илић
26.09.2018
Свечаност