Уметнички ансамбл
Министарства одбране
„Станислав Бинички“
 
 
07.07.2021

Музичка радионица са студентима Факултета музичке уметностиУметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички“, познат по подршци коју увек и несебично пружа младим музичарима, наступио је данас са студентима Факултета музичкe уметности у Београду, у Свечаној сали Дома Војске.

Данашњи концерт, који је уједно био и испит за неке од студената са Факултета музичкe уметности, јесте завршница музичке радионице у којој су се, у претходна три дана, припадници Уметничког ансамбла „Станислав Бинички“ дружили и музицирали са младим колегама. У склопу пројекта, прилику да диригују делом оркестра имали су Нина Ракић, Вук В. Поповић, Никола Лекић, Александар Јовановић, Марија Стајић и Милан Ранђеловић.

На програму данашњег наступа биле су Моцартова симфонија бр. 40 (I, III и IV став) и  Концерт за флауту у Ге-дуру. У понедељак и уторак се уживало уз Бетовенову увертиру Кориолан, увертиру из чувене опере „Кармен“ Жоржа Бизеа, Хајднову  симфонију бр. 45 (први став), као и Моцартов Концерт за клавир бр.21.

Студенти Факултета музичке уметности у Београду били су веома успешни, али и задовољни због пружене подршке и стручне помоћи колега из Уметничког ансамбла „Станислав Бинички“, којима је воља, рад и таленат увек довољно надахнуће за добру музику.


 
 
photoФОТОГАЛЕРИЈА