Уметнички ансамбл
Министарства одбране
„Станислав Бинички“
 
 
23.08.2020

Припадници Ансамбла на Фестивалу националне културе у МосквиФестивал националне културе, и оквиру Међународних војних игара у Руској Федерацији, отворен је данас у Дому дружбе на полигону Алабино код Москве, где ће у оквиру уметничког програма наступити и представници Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички“.

Свака земља учесница Фестивала, на свом штанду у Дому дружбе, разним експонатима представља особености своје националне културе, а у такмичарском и ревијалном делу уметници из тих земаља настоје да песмом и игром покажу културно богатство земље из које долазе. Ове године припадници Ансамбла представиће се програмом у коме су заступљени војнички маршеви, традиционалне вокалне и инструменталне композиције из разних крајева Србије, али и музика из светских филмских хитова.На српском штанду, поред представника Управе за односе са јавношћу МО и чланова Уметничког ансамбла „Станислав Бинички“, наше културно богатство дочараће и чланови Мешовитог хора Министарства одбране и Војске Србије, као и фолклорна група КУД „Димитрије Котуровић“ који ће приказати разноврсност народних ношњи и униформе Српске војске из ранијих периода. Биће приказан и део филмске продукција ВФЦ „Застава филм“, како самосталне, тако и део урађен у копродукцији са Радио-телевизијом Србије, као и богат избор књига у издању Медија центра „Обрана“ употпуњен новим издањима у едицији „Ратник“ и новим насловима преведеним на руски језик.

 
Штанд Србије у Дому дружбе посетио је начелник Генералштаба генерал Милан Мојсиловић са члановима делегације Министарства одбране и Војске Србије која је присуствовала свечаном отварању Међународних војних игара у Парку Патриот, у оквиру војног полигона Алабино, а процењује се да је првог дана штанд разгледало више од 1.000 посетилаца Фестивала националне културе.
 
И на прошлогодишњем Фестивалу штанд Републике Србије био је међу најпосећенијим, а у уметничком делу програма успешно се представио квартет Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички“ који је у категорији инструменталних композиција освојио 2. место, док је Катарина Божић награђена за допринос у категорији вокалне музике.
 
 


 
photoФОТОГАЛЕРИЈА