Уметнички ансамбл
Министарства одбране
„Станислав Бинички“
 
 
01.01.2020

Ансамбл „Бинички“ на концерту „Отмено”Уметнички ансамбл Министарства одбране „Станислав Бинички”, заједно са звездама Опере Народног позоришта и међународним гостима, наступио је у новогодишњој ноћи у Великој дворани Сава центра у оперском музичко-сценском спектаклу.
 
У оквиру манифестације Београдска зима 2019/20. и програма Нова година „Отмено”, љубитељи класике су уживали у дочеку уз популарна дела Пучинија, Моцарта, Вердија, Бизеа, Шостаковича и других чувених композитора. Наступ Ансамбла и наших гостију био је пропраћен аплаузима одушевљене публике у испуњеној Великој дворани Сава Центра.

Солисти су били првакиње Београдске опере сопрани  Јасмина Трумбеташ Петровић и Сања Керкез, Алмерија Делић, мецосопран (Босна/Немачка), Ева Бодорова, сопран (Словачка), Мари Мовсисиан, сопран (Јерменија/Јереван), Дарио ди Виетри, тенор (Италија) и Микаел Бабајаниан баритон (Јерменија/Немачка). Оркестром су дириговали маестро Родолфо Фишер, Чилеанац са базелском адресом и Ајуб Гулијев из Азербејџана. Међународном уметничком тиму допринос је дао и редитељ Естебан Муњоз (Чиле/Берлин).
 
Чаробну новогодишњу ноћ, у којој су у бисерима класике уживали многобројни Београђани и гости Београда, организовао је Дом омладине под покровитељством Секретаријата за културу Града Београда. Наступ Уметничког ансамбла Министарства одбране „Станислав Бинички” реализован је у сарадњи са Мрежом за пословни развој и Оперском агентуром "Сандра Миланков". Оперско гала вече је било део укупног програма који је отпочео наступом Филхармоније младих „Борислав Пашћан”, која је извела програм класичне музике из познатих филмова за децу од Чајковског до Дизнија. Ансамбл „Камерата Сербика“ наступ је посветио јубилеју 250. годишњице од рођења Бетовена, док је на сцени у фоајеу испред Велике сале публика уживала уз латино, афро и реге програм популарног музичара Игора Винцеа.
photoФОТОГАЛЕРИЈА