Umetnički ansambl
Ministarstva odbrane
„Stanislav Binički“
 
 
TekstFotogalerija
30.09.2018

Prva truba Francuske u Novom SaduPovodom proslave 119. godina Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ i promocije Prvog internacionalnog konkursa za trubu „Ivan Jevtić“, koji će se održati u oktobru 2019. godine u Beogradu, sinoć je u galeriji Matice srpske u Novom Sadu održan koncert kojim su i akademik Ivan Jevtić i Ansambl „Binički“ častili građane Novog Sada.

Na koncertu su nastupili svetski priznat umetnik i prva truba Francuske Erik Obijer i kao gost harfistkinja Nađa Dornik, jedna od najtalentovanijih studentkinja Konzervatorijuma u Parizu. Poznate soliste pratio je Kamerni orkestar Ansambla „Binički“ sa dirigentom, maestrom Pavlom Medakovićem.
 
Na programu je bila Svita za pikolo trubu i kamerni orkestar, Kako je lep dan!- kompozitora Ivana Jevtića, Koncert za harfu i kamerni orkestar, francuskog kompozitora Fransoa Boaldiea i Koncert za pikolo trubu i kamerni orkestar italijanskog kompozitora Đuzepe Tartinija.
 
Publika u galeriji Matice srpske je uživala u lepršavoj muzici, a svoje zadovoljstvo pokazali su aplauzima namenjenim našem Ansamblu i umetnicima koji su ljubiteljima umetničke muzike priredili još jedno veče za pamćenje.