Umetnički ansambl
Ministarstva odbrane
„Stanislav Binički“
 
 
TekstFotogalerija
14.11.2019

Gala operski koncerti „Vissi d’arte"Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički” nastupio je večeras u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine na koncertu klasične muzike Vissi d’arte, koji je 12. novembra održan i u novosadskoj sinagogi.

Na programu su bile najlepše operske arije i dueti italijanskog repertoara, Pučini, Verdi, Rosini, Đordano, ali i dela Mocarta, Betovena i Korsakova.

Publika je na oba koncerta uživala u nastupu gruzijskog soprana Nina Lezave, koja je i direktorka muzičke akademije Renata Tebaldi i Mario Del Monako u Pezaru u Italiji, svetski poznatog tenora iz Gruzije Zuraba Zurabišvilija, prvakinje Opere Narodnog pozorišta u Beogradu Jasmine Trumbetaš Petrović, jedne od najznačajnijih srpskih soprana današnjice i ujedno direktorke beogradske opere, prvaka Opere Narodnog pozorišta u Beogradu bas-baritona Aleksandra Stamatovića i mlade sopranistkinje, članice Operskog studija Narodnog pozorišta u Beogradu Marija Jelić.
 
Ansamblom je dirigovao maestro Emanuel Plason, jedan od vodećih francuskih dirigenata današnjice koji diriguje u Operi Bastilja u Parizu, njujorškom Metropolitenu i Rojal operi Kovent Garden u Londonu.
 
Svaka numera propraćena je gromoglasnim aplauzom oduševljene publike i čestim povicima „Bravo“. O zadovoljstvu publike, kao i pre dve večeri u Novom Sadu, svedočio je burni aplauz koji je potrajao još dugo nakon izvedene poslednje numere.

Koncerte klasične muzike Vissi d’arte, u Novom Sadu i Beogradu, Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički” realizovao je u saradnji sa Mrežom za poslovni razvoj i pod pokroviteljstvom grada Beograda i Sekretarijata za kulturu.