Umetnički ansambl
Ministarstva odbrane
„Stanislav Binički“
 
 
25.09.2019

Čestitke ministra odbrane i načelnika Generalštaba VS povodom Dana Umetničkog ansambla MO „Stanislav Binički“
Čestitka ministra odbrane Aleksandra Vulina
 
Svim pripadnicima  Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ upućujem srdačne čestitke povodom 26. septembra – Dana Ansambla.
 
Tog dana 1899. godine, naređenjem ministra vojnog Kraljevine Srbije, formiran je u Beogradu „Beogradski vojni orkestar“.
 
Dokaz da ponosno održavate tradiciju dugu tačno 120 godina noseći ime jednog od najčuvenijih muzičkih stvaralaca je i ugled koji ste stekli kako na domaćoj tako i svetskoj muzičkoj sceni.
 
Vojni muzičari i oprkestri zauzimaju značajno mesto u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije. Odabirom dobrih repertoara imate nesumnjiv uticaj u stvaranju sistema vrednosti i ukusa publike kako vojne populacije, tako i one u građanstvu.
 
Siguran da ćete i ubuduće uspešno realizovati planirane aktivnosti i ostvarivati zapažene rezultate iz oblasti kulture i tradicija kako u Ministarstvu odbrane, tako i na državnom nivou, čestitam vam jubilej.


Čestitka načelnika Generalštaba VS generala Milana Mojsilovića 
 
U ime pripadnika Vojske Srbije i svoje lično, kolektivu Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“, čestitam 26. septembar – Dan ansambla.

Na današnji dan pre sto dvadeset godina, naređenjem ministra vojnog Kraljevine Srbije, formirana je u Beogradu vojna muzika pod nazivom „Beogradski vojni orkestar“. 

Dvanaest decenija baštinite muzičku tradiciju i dostojanstveno nosite ime slavnog Stanislava Biničkog, utemeljivača, kompozitora i organizatora muzičkog života u Srbiji.

Čestitam vam jubilej sa željom da i ubuduće promovišete umetničke vrednosti i time na najupečatljiviji način reprezentujete Vojsku Srbije i kulturnu baštinu Republike Srbije.