Umetnički ansambl
Ministarstva odbrane
„Stanislav Binički“
 
 
19.07.2019

Koncert „Veče sa Dankom“ održan na terasi Doma Vojske SrbijeU organizaciji  Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ i estradne umetnice Slobodanke Danke Stojiljković večeras je na Terasi Doma Vojske Srbije održan novi koncert iz ciklusa „120 godina sa Vama“.
 
U programu koji je nazvan „Veče sa Dankom“ pored nje su kao solisti nastupili i Čedomir Marković, protođakon Bogdan Stjepanović i Jelena Banjac. Kao solista na harmonici nastupio je i Vuk Kandić, dok je u programu učestvovao i dramski umetnik Stefan Jevtović. Umetničkim ansamblom Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ ove večeri dirigovao je major Igor Mitrović.
 
Pre početka programa okupljenoj publici, koja je do kraja ispunila Terasu Doma Vojske Srbije obratila se Danka Stojiljković. Ona se na početku zahvalila publici koja je došla, kao i Umetničkom ansamblu Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ sa kojim sarađuje preko dve decenije, istakavši da je večerašnji repertoar izbor pesama koje ona najviše voli.
 
Pomenuti umetnici predstavili su se interpretacijom publici dobro poznatih domaćih i stranih kompozicija među kojima su se našle pesme: „Odiseja“, „Pukni zoro“, „Dobra vam noć, prijatelji“, „Zbog tebe mome ubava“ i mnoge druge. 
 
Na kraju programa uz zahvalnost publici i izvođačima načelnik Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane „Stanislav Binički“ kapetan fregate Svetozar Vasileski uručio je Danki Stojiljković repliku plakata za večerašnji koncert, a Sanji Radić, violinistkinji Ansambla „Stanislav Binički“ vojnu spomen medalju za 30 godina umetničkog rada u Ansamblu.
 
Publika koja se okupila ove večeri na Terasi Doma Vojske Srbije u prijatnom ambijentu mogla je da uživa u bogatom muzičkom programu, dostojnom tradicije koju godinama neguju interpretatori i instrumentalisti koji su nastupili na čelu sa Dankom Stojiljković i Ansamblom „Satanislav Binički“, koji ove godine slavi 120 godina od kako ga je 1899. godine, najpre kao „Prvi beogradski vojni orkestar“ formirao nastavnik i utemeljivač vojne muzike kod Srba Stanislav Binički.
 
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
19.07.2019
mp4 (199,22 MB)
Koncert
19.07.2019
mp4 (197,68 MB)
Dodela priznanja