Umetnički ansambl
Ministarstva odbrane
„Stanislav Binički“
 
 
02.07.2019

Koncert „Kroz vasionu i vekove“Umetnički ansambl Ministarstva odbrane „Stanislav Binički” i Hor Ministarstva odbrane i Vojske Srbije održali su večeras, u Svečanoj sali beogradskog Doma Vojske Srbije, koncert pod nazivom „Kroz vasionu i vekove“.

Na programu je bila scenska kantata, nastala prema romanu „Kroz vasionu i vekove“ Milutina Milankovića, koju je adaptirao Arsa Milošević, a stihove i muziku napisala Vera Milanković,  u čast obeležavanja 140. godišnjice rođenja poznatog naučnika.

Solisti su bili Mina Gligorić, sopran i Boris Papak, bariton, a orkestrom Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane i Horom Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, dirigovala je Katarina Božić.

Vera Milanković, kompozitor, pijanista i pedagog, potomak je ugledne srpske porodice visokih oficira, naučnika, univerzitetskih profesora,  diplomata i kulturnih poslenika. Redovni je profesor Fakulteta muzičke umetnosti  u Beogradu, osnivač i organizator Pedagoškog foruma - godišnjeg skupa pedagoga muzičkih i scenskih umetnostii. Predsednik je Upravnog odbora Beogradske filharmonije. Dobitnica je Zlatnog beočuga Kulturno-prosvetne zajednice Beograda 2007. i Nagrade časopisa „Muzika klasika" za najbolju primenjenu muziku u 2013. godini, za muzičku dramu „Milanković" izvedenu u pozorištu Madlenijanum.
photoFOTOGALERIJA
videoVIDEOGALERIJA
03.07.2019
mp4 (199,3 MB)
Koncert „Kroz vasionu i vekove“